علیرضا خدایی در گفت و گو با «صدای بورس» در خصوص تجدید ارزیابی شرکت دارویی برکت، گفت: شرکت دارویی برکت در جلسه ای با سازمان بورس در راستای تجدید ارزیابی داشت، اعلام کرد که تجدید ارزیابی با مشکلات و ریسک هایی که در بلند مدت برای این شرکت ایجاد میکند، اقدام مناسبی نیست.
وی به ریسک های وابسطه به تجدید ارزیابی اشاره کرد و افزود: یکی از ریسک هایی که گروه دارویی برکت را تهدید میکند، عدم معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی است ، چرا که زمانی تجدید ارزیابی عملیاتی شود، طبق استانداردهای حسابداری برای شرکتهای هلدینگ باید هرسال اتفاق بیافتد. اگر شرکتی با عدم معافیت مالیاتی در تبدیل تجدید ارزیابی به افزایش سرمایه مواجه شود هزینه برای شرکت افزایش پیدا میکند و تجدید ارزیابی عملا به نفع شرکت نخواد بود.
خدایی در رابطه با زمان تجدید ارزیابی شرکت های زیر مجموعه شرکت دارویی برکت گفت بیان کرد: در مرحله اول شرکت های زیر مجموعه برکت باید تجدید ارزیابی انجام دهند و تصمیم گیری سهامدارن در خصوص تجدید ارزیابی حائز اهمیت است. با توجه به ریسک های موجود تخمین زده میشود که فرایند تجدید ارزیابی بیش از یکسال زمان ببرد.
کارشناس بازار سرمایه به قوانین سازمان بورس در رابطه با تجدید ارزیابی اشاره کرد و گفت: مراحل تجدید ارزیابی خود دارای قوانین سختگیرانه ای از سوی سازمان بورس است برای مثال سند ملک شرکت حتما باید به نام باشد یا اگر یک ساختمان شرکت مورد داشته باشد قانون تجدید ارزیابی برای آن شرکت از سوی سازمان بورس اتفاق نخواهد افتاد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال شرکت پخش البرز که زیر مجموعه برکت است سند یکی از ملک های آن مشکل دار باشد و نمیتوان در آن تجدید ارزیابی انجام شود.به همین دلیل تجدید ارزیابی باید محتاطانه صورت گیرد. انتظار میرود با قوانین مالیاتی که در آینده ممکن است به شرکت ها تحمیل میشود این امر حتی به ضرر سهامداران باشد.
خدایی ادامه داد: تجدید ارزیابی در دراز مدت میتواند کل صنعت دارویی را دچار مشکل کند. اگر دیدگاه ها براین اساس باشد که با تجدید ارزیابی بازار روند مثبتی را پیش گرفته است باید توجه داشت که برخی از شرکت ها در سال های آینده دچار هزینه های مالیاتی سنگین خواهند شد.
وی در پایان اضافه کرد: طبق استانداراد ها، یک شرکت باید در بازه ۳ الی ۵ ساله تجدید ارزیابی انجام دهد که شامل هزینه های کارشناسی خواهد بود. با توجه به این که هرساله تصمیم براین است که آیا افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی شامل معافیت مالیاتی خواهد شد یا خیر، باید گفت این ریسک برای شرکت ها به وجود می آید که مالیات زیادی پرداخت کنند و این امر در دراز مدت به نفع سهامداران نخواهد بود و سود آنها تحت تاثیر نرخ استهلاک جدید که مورد پذیرش اداره دارایی نیز نمی باشد تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با زمان تجدید ارزیابی شرکت های زیر مجموعه شرکت دارویی برکت گفت:در مرحله اول شرکت های زیر مجموعه برکت باید تجدید ارزیابی انجام دهند و تصمیم گیری سهامدارن در این خصوص حائز اهمیت است. با توجه به ریسک های موجود تخمین زده میشود که فرایند تجدید ارزیابی بیش از یکسال زمان ببرد.
اخبار مرتبط
-
چرا برخی شرکتها تجدید ارزیابی نمیدهند؟
مدیر صندوق سرو در مورد دلایل عدم تجدید ارزیابی برخی شرکتها میگوید.
-
شرکتهای مستعد تجدید ارزیابی دربورس را بشناسید
بنابراین بررسی آمارهای برخی ناشران نشان داد، حدود ۳۶ شرکت در ۵ سال گذشته افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها داشتهاند که امسال موعود تجدید ارزیابی آن رسیده است.همچنین برخی شرکت ها نیز وجود دارند که با ۳ سال یکبار شدن این قانون امسال زمان تجدید ارزیابی باید انجام دهند.
-
ارزش معاملات روزانه از ۸ همت گذشت؛
روزهای خوب بورس در سایه تجدید ارزیابیها
اولین روز هفته بازار مورد اقبال خریداران قرار گرفت و توانست رشد بیش از ۱.۳۳ درصدی را داشته باشد و به رقم ۲ میلیون و ۸۷ هزار واحد برسد.
-
مدیر صندوق سرو در گفت و گو با «صدای بورس» مطرح کرد:
بازگشت رونق به بورس با اجرای تجدید ارزیابی
مدیر صندوق سرو با اشاره به این که تمام شرکتها لزومی به تجدید ارزیابی ندارند، گفت: باید توجه داشت آن چه که تجدید ارزیابی به بازار سرمایه مخابره میکند شاید ارزشی را به شرکتها اضافه نکند اما باعث رقیقتر شدن قیمت سهم میشود.
-
مدیرسرمایه گذاری ومطالعات اقتصادی «وبانک» در گفت و گو با «صدای بورس» خبر داد:
تجدید ارزیابی زیرمجموعه های "وبانک" در دستور کار
مدیرسرمایه گذاری ومطالعات اقتصادی وبانک گفت: به عنوان یک برنامه استراتژیک بلند مدت و هدف گذاری کوتاه مدت بررسی صورت های مالی برای تجدید ارزیابی به هلدینگ ها و زیرمجموعه های وبانک ابلاغ شده است .اما اولویت تجدید ارزیابی با شرکت های زیرمجموعه وبانک است.
-
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری البرز (والبر) تشریح کرد:
جزییات تجدید ارزیابی «والبر»
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری البرز (والبر) روند تجدید ارزیابی گروه سرمایه گذاری البرز را تشریح کرد.
-
ماندگاری نقدینگی در بورس با تجدید ارزیابی دارایی شرکتها
یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: تجدید ارزیابی داراییها موجب کاهش وابستگی شرکتها به بانکها در راستای دریافت تسهیلات، تنزیل سطح خروج نقدینگی از بازار سهام و رفع حبابهای موجود در بازارهای موازی میشود.
نظر شما